FAQ

WANNEER MAG JE KOMEN? IK HOORDE DAT DONDERDAG AL KAN?
Op donderdag geldt een beperkte openstelling vanaf 18.00 uur, met minimale voorzieningen. En hoewel de doorstroming bij de ingang sinds vorig jaar sterk verbeterd is, kunnen we niet vaak genoeg herhalen: vermijd lange wachtrijen bij de ingang en kom niet voor donderdag 18.00 uur naar Biddinghuizen!
IK KAN PAS VRIJDAGAVOND / ZATERDAG / ZONDAG KOMEN; KAN DAT DAN NOG?
Ja hoor. Er is genoeg plaats op de campings om nog een plekje te vinden.
KAN IK TUSSENDOOR NAAR HUIS TOE?
Ja dat kan. Mits je het polsbandje onbeschadigd om je pols laat. Je kunt dus ook thuis slapen als je dat zou willen. De pendelbussen blijven gedurende het hele festival rijden.
WIJ KOMEN MET EEN GROEP; KUNNEN WE DAN AL EERDER EEN GROOT STUK TERREIN RESERVEREN?
Nee, dat kan niet. Iedereen is op hetzelfde tijdstip welkom op de camping.
MAG IK MIJN FOTOTOESTEL MEENEMEN OP HET FESTIVALTERREIN?
Als het een huis-, tuin- en keukencamera is, wel. Professionele apparatuur is niet toegestaan: toestellen met afneembare lenzen worden sowieso niet toegelaten, net als filmcamera's en opname-apparatuur.
HOEVEEL DRANK MAG JE MEENEMEN?
Je mag per persoon 12 blikjes (fris)drank en 1 plastic literfles met (fris)drank meenemen naar de camping, maar niet naar het festivalterrein zelf. Glas is op het gehele Lowlandsterrein verboden, dus ook op de camping.
MAG IK MIJN EIGEN VOEDSEL EN DRANK MEENEMEN NAAR HET CAMPING- OF FESTIVALTERREIN?
Zolang het niet in glas is verpakt, kun je eten meenemen naar de camping. Wil je op het festivalterrein eten, verpak het dan bijvoorbeeld in plastic zakjes, maar in ieder geval niet in harde verpakkingen. Ook petflessen zijn niet toegestaan. Drank in blik en plastic flessen mag wel overgegoten worden in plastic bekers.
IS HET TREINKAARTJE INBEGREPEN BIJ DE PRIJS VAN HET LOWLANDSTICKET?
Nee. Het treinkaartje moet je zelf nog kopen. 
OM DE HOEVEEL TIJD RIJDEN DE PENDELBUSSEN?
Minimaal één keer per uur maar bij drukte veel vaker.
WAT KOST DE PENDELBUS?
De prijs van de pendelbus is bij de ticketprijs inbegrepen. Mensen met een geldig Lowlandsticket mogen dus voor niets mee. 
KOST PARKEREN IETS?
Nee, parkeren kost niets extra. Het parkeren is net als de pendelbussen- inbegrepen in de ticketprijs.
ZIJN DE PARKEERPLAATSEN BEWAAKT?
Ze worden net zo bewaakt als de rest van het terrein. Dat betekent niet dat het verstandig is om waardevolle spullen in je auto te laten liggen. Overigens is het parkeren van je auto volledig voor eigen risico.
IK WORD MET DE AUTO GEBRACHT, KAN DAT?
Ja, dat kan. Laat de chauffeur naar Flevoland rijden. Volg dan de borden 'Walibi World' en daarna de borden 'Lowlands'. Voor het afzetten volg je daarna de borden 'Kiss 'N Ride Wegbrengen/Ophalen'. Omdat de wegen rond het terrein smal zijn, is het niet toegestaan (en ook nog eens levensgevaarlijk) om je aan de kant van de openbare weg te laten afzetten. Let op: de politie controleert hierop! Op de 'Kiss 'N Ride'-parking worden flyers uitgedeeld met daarop de spelregels voor het ophalen. Als je wegbrengchauffeur je ook weer ophaalt, zorg dan dat je de Kiss 'N Ride-flyer aan deze persoon meegeeft. 
MAG IK MET MIJN CAMPER OF CARAVAN KOMEN?
Ja, dat mag, op voorwaarde dat je een Camper Camping-ticket hebt aangeschaft en je niet met een voor de gelegenheid omgebouwd busje komt. Alleen officieel als camper/caravan/vouwwagen geregistreerde voertuigen worden geaccepteerd. Dus ook je omgebouwde busje moet door de RDW als camper zijn geregistreerd. We hebben een speciale campercamping. Volg de normale autoroute en de aanwijzingen van de Lowlandsorganisatie. Je komt dan vanzelf op de campercamping terecht. Realiseer je wel dat er geen elektriciteit is en dat je geen aggregaten en geluidsinstallaties mee mag nemen in verband met geluidsoverlast.
Gasflessen: alleen campinggas (in de kleine blauwe gasflessen, voor eenmalig gebruik) is toegestaan. Gasinstallaties en andere soorten gasflessen in campers/caravans/vouwwagens zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen verboden en zullen bij controle in beslag worden genomen. Bij eventueel verlies van de gasflessen kun je de organisatie hiervoor niet aansprakelijk stellen. 
HOE WERKT HET CAMPER CAMPING-TICKET?
Je hebt recht op een standplaats van 30 m² groot. Je auto parkeer je op de parking (dus niet bij je caravan). Je camper/caravan/vouwwagen kan een maximale lengte hebben van 6 meter. Het is toegestaan naast je camper/caravan/vouwwagen maximaal 1 (voor)tent op te stellen. Is 30 m² te klein voor jouw camper/caravan/vouwwagen? Dan dien je een tweede of derde Camper Camping-ticket te kopen. Voor alle duidelijkheid: het ticket geldt voor de standplaats - ongeacht hoeveel personen in de camper/caravan/vouwwagen overnachten. Natuurlijk dienen alle gebruikers van de camper/caravan/vouwwagen wel over een geldig Lowlands-ticket te beschikken. 
WAT KOST DAT CAMPER CAMPING-TICKET EN HOE KOM IK ER AAN?
Een Camper Camping-ticket kost 25 euro (excl. servicekosten) en is te koop via dezelfde kanalen als je Lowlands-kaartje. LET OP: in tegenstelling tot eerdere berichten blijven de Camper Camping-tickets ook ná 6 augustus te koop, maar op = op!
WAAROM HEBBEN JULLIE DAT CAMPER CAMPING-TICKET INGEVOERD?
De afgelopen twee jaar is het aantal campers/caravans/vouwwagens op Lowlands enorm toegenomen. Daarnaast neemt de campercamping relatief gezien veel meer ruimte in dan de tentencampings en zorgt het voor een veel grotere druk op de organisatie (toezicht, personeel, voorzieningen, etc.) in verhouding tot het aantal mensen dat er overnacht. Ook werden de afgelopen jaar steeds vaker hele tentenkampen opgesteld rondom caravans en campers, waardoor de campercamping zijn specifieke functie dreigde te verliezen.
KOMEN ER DAN EXTRA VOORZIENINGEN OP DE CAMPER CAMPING?
Er zal een toiletblok op de campercamping geplaatst worden. Verder zullen de douches dit jaar dichter bij de campercamping te vinden zijn.
IK KOM MET DE MOTOR: HOE WERKT DAT DAN?
Wie met de motor komt, heeft de keuze:
Koop je een Camper Camping-ticket, dan geeft dat recht op een plek voor je motor + 2 tentjes OF 2 motoren + 1 tentje op de campercamping.
Koop je géén Camper Camping-ticket, dan kun je je motor parkeren op de motorenparking en gewoon op een van de tentencampings verblijven. In dat geval kampeer je dus niet naast je motor. De speciale motorenparking ligt vlakbij de hoofdentree. Om deze parking te bereiken volg je de aanwijzingen van de organisatie.
MAG JE EEN HAMER MEENEMEN VOOR JE HARINGEN?
Alleen kleine hamers of rubberen hamers zijn toegestaan, mokers niet.
IK WIL BARBECUEN, MAG DAT?
Open vuur is te allen tijde verboden op het gehele Lowlandsterrein. Op de camping hoef je met een kleine wegwerpbarbecue geen problemen te verwachten, maar kolenbarbecues zijn verboden. Op last van de brandweer of iemand van de Lowlandsorganisatie ben je verplicht de barbecue te doven. 
IK HEB ZO'N CAMPINGGASJE. MAG DAT WEL?
Ja. Campinggas (in de kleine blauwe flessen voor eenmalig gebruik) is toegestaan. Gasinstallaties en andere soorten gasflessen in campers en caravans zijn op last van de brandweer om veiligheidsredenen verboden en zullen bij controle in beslag worden genomen. Bij eventueel verlies van de gasflessen kun je de organisatie hiervoor niet aansprakelijk stellen. 
GELDEN ER SPECIALE REGELS OP DE CAMPER / CARAVANCAMPING?
Nee; voor deze camping gelden dezelfde regels als voor de overige campings. Glas, open vuur, aggregaten en geluidsinstallaties zijn dus ook hier verboden, en ook hier is geen elektriciteit.
MAG IK EEN AGGREGAAT MEENEMEN?
Nee, dit is in verband met geluidsoverlast verboden. Ook geluidsinstallaties zijn niet toegestaan.
HEBBEN JULLIE STROOM EN WATER OP DE CAMPERCAMPING?
Respectievelijk nee en ja. We hebben geen stroomaansluitingen op de campings, maar wel water en warme douches. Die vind je in de badhuizen.
WAAR KAN IK TERECHT MET VERLOREN OF GEVONDEN VOORWERPEN?
Bij de politiepost of bij een van de infobalies.
KAN IK ERGENS MIJN MOBIELE TELEFOON OPLADEN?
Ja, bij de Orange-stand zijn voldoende mogelijkheden om je mobieltje weer van energie te voorzien. 
KUN JE OOK PINNEN OP HET TERREIN?
Ja, SNS Bank zal 6 geldautomaten plaatsen. 4 op het 24-uurs gebied en 2 bij de SNS Tent op het festivalterrein.
IK WIL INTERNETTEN! KAN DAT?
Ja,  Bill (onderdeel SNS Bank) zorgt voor computers met internet in Bill's Internetcafe op Planet Paradise.
IK BEN MINDER VALIDE EN WIL NAAR LOWLANDS: HOE GAAT DAT PRECIES?
Lowlands is rolstoelvriendelijk. Alle paden zijn verhard, er zijn aangepaste toiletten en er is een speciale camping met aangepaste voorzieningen. Mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. voor meer informatie over de gang van zaken en hoe je gebruik kan maken van de voorzieningen!