Na het zelf maken van boter kun je ook eenvoudig zelf je eigen mozzarella kaas maken. Snel en heerlijk en je hoeft niet naar de supermarkt.
Ingrediënten:
- 1 eenheid melkpoeder
- 3 eenheden water
- 2 eetlepels witte azijn
- 1 eetlepel zout
- water
Bereiding:
- roer het water goed door de melkpoeder in een pan, tot je geen klontjes meer hebt
- zet op een laag vuurtje tot het warm is, maar niét koken
- voeg nu de 2 eetlepels witte azijn toe
- laat de melk nu stremmen door het goed door elkaar te roeren
- giet het stremsel door een zeef of via een theedoek en vang de wei op
- scheid het stremsel goed van de wei door het te roeren, te persen en te kneden
- doe het gescheiden stremsel in een pan of kom water met daaraan toegevoegd 1 eetlepel zout
- leg het stremsel in de wateroplossing met zout
- knijp het vocht uit de stremsel en herhaal dit proces van stap 8 en 9 drie keer
- leg de kaas nu minstens één uur in de koelkast
- de kaas is klaar om te snijden