Lekker én lekker gemakkelijk om te maken: een overheerlijke panpizza. Je kunt de toppings natuurlijk aanpassen naar eigen keuze.
Ingrediënten:
- 500 gram bloem
- 300 ml lauwwarm water
- 7 gram gist
- 10 gram zout
- 2 eetlepels olijfolie
- 1 pot pastasaus
- 4 plakken kaas
- 2 paprika's
- 2 tomaten
- 2 uien
- 1 blikje tonijn
Bereiding:
- giet de bloem in een grote kom, samen met de gist, het zout en de olijfolie.
- voeg het lauwwarme water toe en begin met goed te kneden voor circa 10 minuten.
- dek de kom af met een theedoek en laat ca. 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
- snij in de tussentijd de paprika's en tomaten in schijfjes en de uien in kleine snippers.
- verdeel de deegbal in 4 gelijke stukken van elk 125 gram. kneed deze opnieuw tot balvorm.
- neem een plank of groot bord en strooi wat losse bloem erover tegen het aanplakken.
- neem een bal en ga deze plat maken tot een cirkel of vierkant, blijf dit proces herhalen tot het deeg overal circa 6 mm dik is.
- smeer met een pollepel de pastasaus gelijkwaardig over de hele bodem.
- verdeel nu, om en om, de paprika en tomaten schijfjes.
- strooi de uiensnippers gelijkwaardig over alles heen.
- neem 1/4 van het uitgelekte blikje tonijn en verdeel dit over de pizzabodem.
- neem een plak kaas, of versnipper de kaas, en leg dit als toplaag over alles heen.
- verwarm een gietijzeren pan en zet deze op een laag vuur, voeg evt. wat olijfolie toe of wat losse bloem tegen het aanplakken.
- plaats de pizza in de pan en zet deze op een laag vuur voor zo'n 10-15 minuten.
- zodra de buitenrand lichtbruin begint te worden, controleer je de bodem door deze een stukje op te tillen. Zodra deze mooi gebruind is en de kaas goed gesmolten is de pizza klaar.