Wat Was Folkwoods?

We spreken van "was" vanuit óns standpunt als voormalig bezoekers. We gunnen iedereen zijn huidige plezier en zijn niet anti of tegen.

Uit de wikipedia:

Folkwoods was een Nederlands folkfestival dat met gemiddeld vijfduizend bezoekers per editie het grootste open-lucht folkfestival van Nederland was. Folkwoods vond plaats in Eindhoven, Nuenen en daarna weer in Eindhoven. De eerste editie vond plaats in 2000.

In 2009 kwamen wij in aanraking met Folkwoods en besloten om te gaan met onze dochter. Al op weg er naar toe raakten we in gesprek met mensen die al jaren langer gingen en zo werd al een klein gezelschap gevormd. Het park in Eindhoven biedt de juiste uitstraling en ademt een haast Middeleeuws tafereel uit met kleding, aankleding, verlichting en geschonken dranken. Wat een fantastisch leuk kleinschalig festivalletje met camping!! Grote en kleine namen vullen de diverse podia en tenten, er zijn workshops voor jong en oud, er is een heuse bar, er staan stoeltjes voor de ouderen, de merchandising is aangepast op het publiek. Geweldig!

Elke ochtend kwam er een live band het campingpubliek muzikaal ophalen vanaf de camping, zodat er in colonne iedereen het festivalterrein betrad en het was geopend die dag. In totaal zijn we slechts 3 jaar geweest, want het festival hief zichzelf op. Maar we hebben wél geweldige herinneringen aan Folkwoods.