Wat Was Pinkpop?

We spreken van "was" vanuit óns standpunt als voormalig bezoekers. We gunnen iedereen zijn huidige plezier en zijn niet anti of tegen.


Uit het programma van Pinkpop 1977:

Datum: 30 mei 1977
Acts: Tom Petty & The Heartbreakers, Racing Cars, Golden Earring, Bothy Band, Nils Lofgren, Manfred Mann's Earth Band, The Kinks
Locatie: Burgemeester Damen Sportpark, Geleen
Entree: fl. 20,00 (€9,08), voorverkoop fl. 15,00 (6,81)
Weer: minimum aan zon, temperatuur rond de 15 graden
Toeschouwers: 45.000
Presentatie: Rikki Farr & Urbanus van Anus.
 
Dan ben je daar als jonge knul, met een slaapzak op de wielerbaan, wachtend op de acts. Weinig beseffend, dat dit een editie met topbands was, waar je ruim 40 jaar later tóch enigszins met weemoed naar terugkijkt. Je was er bij aanwezig, toen nog in Geleen. En dat bleek aan culturele opvoeding meer dan voldoende; pas later ga je die dingen waarderen.

In 2002 viel ons het hoge percentage roze Pinkpophoedjes tijdens Lowlands op. Lowlanders als we waren, en mét de nodige hulp van kraamhouders en de organisatie, stond Lowlands 2003 in het teken van Invasion Of The LowLows. "We pakken ze terug!", was de speelse gedachte. Blokhoofd en zijn groep ska-fans pleegden de invasie in Lowlands outfits tijdens Dance Valley 2003, waar ze de nodige verbijsterde blikken kregen. Onze groep reisde af naar Pinkpop in Landgraaf om daar eens even flink Lowlands te promoten. 

Met medewerking van de kraamhouders en via Lowlands hadden we de beschikking over honderden vellen met Lowlands stickers en een handvol posters. Er werd 3 dagen lang flink geplakt en uitgedeeld, en minireuzenrad La Molina stond vlak bij een reusachtig 'See You At Lowlands' bord richting de uitgang. Missie geslaagd!! Na dit eenmalige uitstapje zijn we ook niet meer teruggekeerd naar Pinkpop; het was een heel ander festival met een ander soort bezoeker. 'Te braaf' voor een Lowlander destijds. Hoogtepunt was wel dat tijdens het presenteren grote baas Jan Smeets van achteren op het podium onverwacht een Lowlands muts over de oren werd getrokken!!