Onze Tuin

In 'Onze Tuin' nemen we je mee op reis door onze eigen tuin. De voortuin was kaal en leeg, de achtertuin had een klein grasveldje en de rest was ook leeg. Nu is dat héél anders, gelukkig. Hoewel we allebei het tuinieren zien als een fijne hobby, is het de laatste jaren een serieuzere aangelegenheid geworden. Bij ons geen mooie siertegels of een groot opblaasbaar zwembad. Onze tuin is bewust aangelegd en is een dynamische tuin; dat wil zeggen dat er constant dingen wijzigen.

In het verleden hadden onze (over-)grootouders en ouders ook groene vingers, met eigen boerderijen. En ondanks een stedelijke afkomst hebben we die groene vingers geërfd met trots. Buren komen bij ons steeds vaker een kijkje nemen en vragen om tips en advies, en onze woning stond model voor fotografie voor folders dankzij de tuinen voor een vergroenings- en renovatieproject in de wijk.

Graag delen we onze tips met je. Want waar vroeger tuinieren voornamelijk voor voedsel zorgde, leven we al ruim 2 generaties die zijn opgegroeid met een siertuin. En omdat je tegenwoordig tuinieren niet langer voor "nú" doet, maar juist voor de toekomst, gaan we hier de vele levendige details, het falen, maar ook de vele successen bespreken met foto's en film.

Binnenkort openen we ook het forum 'Onze Tuin' waarin we jou uitnodigen om deel te nemen en vooral een leuk en vruchtbaar platform te bieden aan iedereen die wil tuinieren. Of je nu een klein balkon hebt, of een riant landgoed, of iets daartussen. Tuinieren we samen dan tuinieren we goed en leren we van elkaar. En wie weet? Kunnen we ook naast tips de vruchten en zaden delen voor een goede biodiversiteit. We heten je welkom in 'Onze Tuin'.