Het is: .

In Memoriam: Nick

(in verband met en uit respect voor privacy vermelden we geen achternaam, woonplaats of verdere persoonlijke gegevens)

Nick. Een introvert persoon met een donkere zijde, veel humor en speler van spellen. Ik leerde Nick kennen in 1998 tijdens een demodag van nieuwe bord- en kaartspellen als speler van Magic: The Gathering. Naast de voorliefde voor bord- en kaartspellen bleken we nog veel meer gemeen te hebben, van tv-series tot vakantieplekken en zelfs dezelfde kennissen. Nick was een paar jaar jonger dan mij, maar we lagen elkaar ontzettend goed. We gingen zelfs een aantal keer samen stappen met groot plezier.

Nick was ontzettend creatief en was volop betrokken bij LARP; live acting role playing, met andere groepen in het land. Ook de voorliefde voor wiet stak hij niet onder stoelen of banken; Nick blowde graag en vaak. Verder luisterde hij graag naar bands als Cradle Of Filth en andere trash- en death metalbands.

Hij trouwde rond de eeuwwisseling met zijn grote jeugdvriendin en samen kregen ze een zoon en dochter, maar een vrije geest als Nick is té vrij voor een vaste baan en gebonden huwelijk. Het was na een paar jaar voorbij met het huwelijk. Zijn ex-vrouw trouwde vrij snel met een ondernemer, die hun kinderen ook opnam als zijn eigen. Uiteindelijk bleek dit ook beter voor de toekomst van die drie, al was Nick het met zijn kant van zijn familie het daar verre mee van eens. Wij zijn nog wel eens tijdens hun huwelijk op visite bij hen geweest toen zijn beide kinderen net waren geboren, maar het contact verwatert snel als iedereen alle kanten op verhuist.

Nick was zoals gezegd een vrije geest. Een creatief persoon die de realiteit had ingewisseld voor de fantasie. Zijn eigen fantasie in spellen spelen, in het blowen, en de vrijheid zoals hij het zo dolgraag wilde. Helaas kon en mocht dat niet altijd zo gaan en uiteindelijk kon dat ook niet meer. Na een diagnose en vrij korte behandeling is kanker hem uiteindelijk fataal geworden eind 2018. Een rotziekte, zeker als je pas midden in de 40 bent. Het zat hem allemaal niet mee. Maar hij laat wel twee schatten van kinderen na op deze wereld, en die doen het geweldig goed. 

Nick wordt gemist door velen. Allereerst zijn overlevende moeder, die daarvoor ook al zijn vader had verloren. Daarnaast zijn vele, vele LARP medespelers, waar hij intens actief mee bezig was. En verder zijn oude spelersgroep met de bord- en kaartspellen. We hebben leuke tijden gehad, en ook al was het contact geheel verwaterd op het laatst, toch kwam zijn plotse overlijden als een klap. Vooral zijn donkere kant en duistere humor zal ik missen naast zijn goede gezelschap.

 

Wie Ik Ben

oprichter en oud-voorzitter Puch Touring Club Nederland 1987 t/m 1994, oprichter en oud-voorzitter Stichting Bevordering Bromfietsgebruik 1991 t/m 1994, oprichter en oud-webmaster De Grootste Puch Maxi Site Ter Wereld 1998 t/m 2001, naamtegel @ Boompjeskade, Rotterdam sinds 1998, naam in atomen geschreven op aluminium target marker, geland door Hayabusa ruimtesonde in 2005 op asteroide 1998 SF 36, oprichter en oud-webmaster Back to Lowlands community 2001 t/m 2009, officieel verkozen tot 'Ultimate Diehard Lowlander' door Oor Magazine in  2005, oprichter en oud-webmaster Low-Lands.nl fansite 2005 t/m 2022, officieel verkozen tot Time Magazine's 'Person Of The Year' 2006, oud-recensent MusicFrom.nl 2006 t/m 2013, co-houder van 1 wereldrecord in 1986 en 2 wereldrecords in 2008, oud-recensent 3voor12 Overijssel 2007 t/m 2009, oprichter en oud-webmaster Nirwana Tuinfeest startpagina 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster NirwanaFestival twitter 2009 t/m 2021, oprichter en oud-webmaster Zwolz.nl wijkwebsite Zwolle Zuid 2010 t/m 2012, directeur/eigenaar en oprichter van webshop Pandorrah.nl 2012 t/m heden, naam naar Mars gevlogen aan boord van NASA's Orion Flight Test 2014, oprichter en oud-webmaster spellensite Collect.One 2015 t/m 2020, oprichter en oud-webmaster 27MC.org 2020 t/m 2021. alle artikelen op deze site zijn 100% door mensen gemaakt en geschreven.

Waar Ik Voor Sta